/// Britney, a kopasztott csirke

Médiageci

Britney skinhead SpearsA hónap első számú celebhíre kétségtelenül az, hogy Anna Nicole Smith fűbe harapott. Sőt elképzelhető, hogy ez lesz az év híre is, mert bár én soha nem kerestem rá (tehát bizonyára nincs az érdeklődési körömbe sorolva a Google Big Brother adatbázisában), akármire Google-zok, minden keresett témába belekeveredik pár Anna Nicole Smith halálhír. Persze lehet, hogy csak Larry Page és Sergey Brin szúrtak el valamit a keresőmotorjukban, vagy túl nagy rajongói voltak a "művésznőnek", ezért a botjuk is jobban érdeklődik iránta. Mindenesetre én nem érzem akkora nagy hírnek (főleg, hogy pár héttel előtte az volt a bombahír, hogy szült, a nagyfia meg meghalt), hiszen a csaj gyakorlatilag csak két dologgal szerzett 15 perces hírnevet egész életében: 1) PlayBoy nyuszi lett (ahogy még több ezren, és jó páran meghaltak már, igaz ő a Playmate of the Year címet is megszerezte); 2) hozzáment egy aggastyánhoz, aki meghalt, és akinek a vagyonát 12 éven keresztül próbálta megörökölni. Mindenesetre most úgy tűnik, hogy ez lesz talán az év bulvárhíre is.

A hónap második számú celebhíre pedig minden bizonnyal az, hogy Britney Spears kopaszra borotváltatta a buksiját. Ez a húzás egy-két hónapig garantáltan a címlapokon tart minden sztárt (lásd a Sigourney Weaver, Demi Moore és Natalie Portman eseteket), igaz szinte minden ilyennek oka volt egy új munka (talán Ève Salvail és Sinéad "ha valaki mégegyszer skinheadnek nevez, azt kifilézem" O'Connor esete lóg ki a sorból, de ők is jól reklámozták a tar fejükkel önmagukat, profitáltak a dologból). Tehát most találgathatunk, hogy ez egyszerű álhülyeség-e (azaz csak "ne csússzon le a sztárunk a terítékről"  reklámfogás) Britney marketingesei részéről, mint a puncivillantás, a sztriptízbáros dolog, a két okádós hír, a Paris Hilton barátság és a többi az elmúlt hetekből, vagy ezen túl is van-e valami értelme. Nekem van rá egy százasom, hogy a következő videoklipjének rendezője vagy művészeti rendezője talált ki valami fekete bőrruhás, fetisiszta, futurisztikus (vagyis mátrixos) koncepciót, emiatt kellett a csajszit megkopasztani. Ne feledjük: egy ilyen kaliberű gigasztár többmilliárd dolláros érték, és több ezer ember számára teremt munkát (ha nem is direkt munkaadóként), tehát annyira be lehet biztosítva szerződésekkel, mint befektetés, hogy szinte a WC-re sem mehet ki az ügyvédhordákkal és a menedzserhadseregekkel való egyeztetés nélkül. Legalábbis szerintem - sajnos nem vagyok bennfentes a sztárvilágban, talán tévedek, és túl sok összeesküvés-elmélet kering az agytekervényeim közt. :) Egyébként mibe, hogy a cáfolhatatlanul valódi "ellopott pornófilmje" pont a következő albuma megjelenésekor lát majd napvilágot - mindenki átlát a trükkön Pamela Anderson, Paris Hilton, Kelemen Anna és Csisztu Zsuzsa óta, de azért még biztosan sokan fogják alkalmazni ezt a szinte nullbudget gerillakampányt.

Nos, ez volt az első "celebfika" címkés bejegyzésem, ilyen kevés lesz, többnyire maradok a filmkritikáknál, a könyvajánlóknál és a zeneelemzéseknél (az eddig még nem volt).

:: Téma: celebfika

süti beállítások módosítása